Los Angeles – motorsport og litt annet

Etter å ha flydd via Schipol i Amsterdam med KLM til Los Angeles International Airport, kommet meg gjennom Immigration og funnet kofferten min var jeg klar for å plukke opp leiebilen jeg hadde booket hos Avis.

I utgangspunktet skulle jeg ha en litt mindre bil, men det virket som om de ikke hadde den typen inne, så da fikk jeg en Pontiac Grand Prix. En store firedørs sedan med en 3.8 liters V6-er og automatgir – helt grei bil med seter og fjæring som minner mest om sofaen hjemme…

Kjekt med en GPS når man skal kjøre på ukjente steder – min var en gammel iPaq flott festet til bilen med litt strips. Fungerte helt supert hele turen!

Kjøreturen fra flyplassen til hotellet som lå i Hollywood Boulevard gikk greit selv om jeg kjørte feil i kryss tilsvarende det på bildet over.

Hovedårsaken til at jeg dro til Los Angeles nettopp denne tida av året var at jeg ville ha med meg finalene i amerikansk dragracing – NHRA Finals på Pomona like utenfor Los Angeles by. Et fantasisk sted og et fantastisk arrangement!

Her er noen bilder derfra:

Flammene fra nitromonsterene og de herlige brølene dag ut og dag inn – jeg fikk med meg tre herlige dager.

Urs Erbacher, vårt europeiske håp gjorde veldig bra for seg og kom til semifinale.

Ashley Force i sin rosa Fuel Funny Car. Datter av smått legendariske John Force, og visst kan jenta kjøre bil <3

Da finalene i Fuel Funny Car gikk mot slutten var det ganske mørkt, både på grunn av årstiden, men også fordi de enorme skogbrannene i området rundt kastet masse aske opp i lufta som skygget for sollyset. Skremmende og fasinerende på en gang.

NHRA-finalene gikk torsdag til søndag, så på lørdagen tok jeg “fri” derfra og dro ned til Long Beach for å se Red Bull World Dritting finals i stedet og også der var været veldig preget av skogbrannene:

Drifting-gutta er jo glad i å lage røykshow, men i forhold til skogbrannene ble det bare småtteri. Nede på Long Beach regnet det aske og alt og alle var dekket av et fint lag med hvit aske da dagen var over.

Fredric Aasbøe representerte Norge og gjorde bra fra seg, men nådde ikke helt opp i dette sinnsyke selskapet. I Norge er vi vant med å se Fredric som en av dem som har høyest inngangshastighet, på Long Beach hadde han lavest fart inn i første sving – det sier litt om nivået disse karene opererer på. Innsats og smil stod det dog ikke på :-)

Fredric hadde med seg både bil og et relativt stor team fra Norge over, bilen ble igjen i USA så det blir sikkert mer kjøring der borte for hans del!

Det var masse kule biler utstillt i forbindelse med arrangementet. Jeg vet ikke om jeg liker å innrømme det, men jeg synes denne Scionen var veldig tøff!

Heftig kullfiber 350Z med twinturbo – denne har havnet i Norge og er i Kenneth Moens eie nå om dagen!

En annen skandinav som var med var svensken Samuel Hubinette som bor i USA og kjører drifting profesjonelt der borte – Mopar power med Terminator theme (se på den ene frontlykta :-)

Mye kule folk var det også der :-)

Det var egentlig Los Angeles for meg – jeg kjørte ganske mye rundt i byen for å se meg om, og har noen hundre bilder til som jeg burde gjøre noe med … (Utsikten fra toppen av Hollywood Hills var ganske så pent for eksempel)

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *