Første dag i Beijing

Etter en helt grei tur fra Paris landet jeg endelig i Beijing. Jeg hadde planer om å ta bilder av de heftige byggverkene på Terminal 3, men det var visst ikke lov(!). Det som derimot var både lov og nødvendig var å fylle ut egenerklæring med tanke på svineinfluensa i tillegg til at alle måtte gå forbi noe som så mest ut som varmesøkende kamera – de var i hvert fall for å plukke ut folk med høy feber. Jeg så ingen fra vårt fly som ble stopppet, heldigvis.

Bagasjen min kom også samtidig med meg, noe jeg ble litt imponert over siden den var sjekket inn i Oslo, mens jeg selv hadde “to løse flyreiser”. Etter at den var plukket opp så tok jeg “Air Port Express Train” som egentlig bare er en litt kul t-bane via terminal 2 og Sanyuanqiao til Dongzhimen, fant linje 2 til Yonghegong hvor jeg så tok linje 5 til Dongsi.
Kinereseren som satt ved siden av meg på flyet sa at t-banen i Beijing bare var søppel, men jeg syntes dette fungerte riktig så bra. Fine og relativt nye vogner og merking som gjorde at det var veldig greit å finne fram. Elektronisk billett, Yikatong, kjøpes enten for en enkeltreise (CNY 2, det er billig det!) eller man kjøper et kort man så kan fylle på som man ønsker. Begge deler er testet og fungerer fint – det skal visst være mulig å bruke samme kort på buss, taxi samt enkelte handelssteder og en bra greie er at engangskortene blir samlet inn og gjenbrukt.

Fra Dongsi tok jeg beina fatt og etter et drøyt kvarter stod jeg utenfor Redwall Hotel hvor jeg har booket meg inn for noen dager. Gikk på husk, siden google maps ikke var så veldig samarbeidsvillig uten nett – det burde jeg jo tenkt på før, men det gikk da bra i alle fall. (papirkartet er jo ikke noe man driver med nå om dagen?)

Hotellet ligger like ved Den forbudte by så jeg tok meg en kjapp tur bortover dit nå i ettermiddag – portene var stengt, men jeg fikk sett litt og ble tilbudt ikke mindre enn 10 bøker og 28 guideturer på de få timene jeg var borte.

Gikk meg en liten rundtur på vei hjem, og det er voldsomt med liv i gatene i nærområdet her. Virker til å være lokalbefolkning stort sett og de så en smule rart på meg – ikke noe galt i det, jeg passet nok ikke helt inn, men interessant å se litt av hvordan ting fungerer. Like bak politibilen på bildet var det ei dame som stod ute i gata og slaktet det jeg tror var en sau og litt lenger opp stod en kar og solgte nybakte brød fra bakerovnen han hadde rigget til i bakgården sin.

Siden det ble veldig lite søvn på flyet og det nå nærmer seg 30 timer siden jeg stod opp fra en seng forrige gang så blir det tidlig kveld i dag – i morgen er det nye eventyr som venter!

More or less related posts:

This entry was posted in Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *