Beijing: Himmelens tempel, olympiaparken og litt mer

Det var godt å sove litt lenge i dag, så da gjorde jeg det, men kom meg da ut og fikk sett litt også.

Dagens første oppgave, etter frokosten, var en tur til sentralstasjonen for å kjøpe en togbillett til Shanghai neste uke. Jeg er blitt fortalt at det kan være smart å kjøpe billetten i god tid, så da gjorde jeg det. Utrolig enkelt og greit, de hadde én billettbod (av 90?) som var merket “Foreign people” og der snakket damen bak skranken bra engelsk og ga meg en sovekupebillett for neste tirsdag mot at jeg ga henne en liten haug med penger. Disse nye og kjappe togene innenriks i Kina er forholdsvis dyre, ikke som i Norge, men faktisk ikke så veldig langt unna.

Deretter tok jeg t-banen videre til Tiantan Dongmen også bar det inn i nordenden av “Himmelens tempel”-park hvor bildene under er hentet fra.

PS: om du klikker på bildene får du de opp i større versjon med kommetar, og det er mulig å bla seg fra bilde til bilde

Nordre inngang til Himmelens tempel - hvem plasserte den skjermen der?!

Litt innenfor inngangen til Himmelens tempel

I alle parkene jeg har vært i til nå så kryr det av kinesere, som jeg antar er fra Beijing, og som bruker parkene til avslapping, dans, sang, ballspill og annen moro – litt som Vigelandsparken på en meget bra dag, her ser det ut til å være slik hver dag.

Kineserene bruker virkelig parkene sine - her fra innsiden av Himmelens tempel-park

Mens jeg gikk der inne og ruslet, så på Ekkoveggen, diverse små og store bygninger og tok det hele riktig med ro så ble det mørkt og parken skulle stenge, så da gikk jeg ut igjen i sørenden.

Søndre inngang, eller utgang for min del, til Himmelens tempel

Mange timer hadde gått siden frokosten så jeg fulgte lukta og fant ganske kjapt denne sjappa som solgte grillspyd til oss som passerte ute i gata. Jeg tror det var kylling jeg kjøpte, men er ikke helt sikkert. Godt var det i hvert fall!

Her kjøpte jeg et utmerket grillspyd!

Litt etterpå snublet jeg over en tilsvarende grill til og kjøpte dagens andre grillspyd *slafs*. Blid og fornøyd fant jeg nærmeste t-banestasjon og dro opp til “Forrest park”, eller “Olympic forrest park” som det tydeligvis heter nå. Parken var stengt, men det gjorde ikke så mye, min plan var å gå tilbake ned “Olympic green” og forbi “Fugleredet”.

Beijing sin nasjonalstadio - kjent fra OL

Fra feiringen av nasjonaldagen, antar jeg

Inne på “Olympic green” var det også masse folk som brukte det voldsomt store arealet for hva det var verdt, noen mer organiserte enn andre.

Masse folk som koste seg med dans i Olympiaparken

Organisert dansing i Olympiaparken

Og til slutt et par t-bane bilder

Dette så jo nesten litt kjent ut? (linje 5 - et av de nyeste typene tog som er i bruk i Beijing)

Fra innsiden av tog på linje 13 ved siste stasjon, "Forrest park"

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *