Den kinesiske mur ved Badaling

Dagen i dag har jeg brukt på den kinesiske mur, noe som var imponerende flott.

Jeg hadde egentlig tenkt å booke meg inn på en fellestur som hotellet jeg bor på arrangerer, men syntes det virket som de satte av veldig lite tid til å rusle rundt på muren slik jeg så for meg at man burde gjøre, så da tenkte jeg at jeg jo kunne gjøre et forsøk på egenhånd, også eventuelt booke meg inn i morgen om det feilet.

Det er flere steder man kan komme til muren uten å dra veldig langt ut fra Beijing by, Badaling er vel en av de mer populære stedene noe som gjorde meg litt skeptisk, samtidig er det såvidt jeg vet det eneste stedet det går tog til og det virket attraktivt. Det jeg gjorde for å komme fram til muren var å ta T-banen til Xizhimen (linje 2, 4 og 13 går alle dit), derfra skulle det bare være en kort gåtur til Beijing Station North, og det var det bare man fant ut hvor man skulle gå : – )

Inne på stasjonen sleit jeg litt med at damen som solgte billetter til S2 ikke skjønte hva jeg sa eller skreiv og jeg skjønte ikke hva hun forsøkte å fortelle meg. En annen passasjer som snakket litt engelsk anbefalte meg å gå til billettsalget nede i kjelleren og der satt det ei jente som både snakket engelsk og som gjerne solgte meg en billett fra Beijing til Badaling. Hun gjorde også det jeg skrev i går om dyre togbilletter til skamme, for førsteklasse denne turen som tar en drøy time kostet bare CNY 17 hver vei – kanskje det bare er ekspresstogene med sovekupé som er dyre?

Etter en liten time venting, siden jeg hadde rotet og ikke nådde det toget jeg først hadde planlagt, så stod Y575 klar for avgang og jeg var klar for Muren!

Utrolig lange plattformer på denne stasjonen, toget med seks vogner og to lokomotiv tok bar en liten del.

Y575 som jeg tok fra Beijing til Badaling.

Togreisen gikk veldig greit, men litt skuffende kom disen sigende på etterhvert som vi kom høyere opp i landet. Jeg hadde vært en tur innom butikken før jeg forlot Beijing og hadde planer om å spise formiddagsmat oppe på muren, så det var bare å betale CNY 45 for å få tilgang til muren og legge i vei.

Det var dessverre litt dis, men man kunne se muren gå helt bort i horisonten både mot øst og vest!

Bare litt oppe i bakken var det utrolig bratt, og på vei ned igjen møtte jeg en del amerikanere som hadde gitt opp alt her, “We should have brought some dirt bikes, they climb rocks like theese!”, “If this wall was in our country we would have built a road beside it!” – jeg småhuret mer enn litt av alle kommentarene de slang ut av seg.

Dette var den bratteste delen jeg gikk, omtrent som bratteste del av Besseggen tenker jeg.

Også denne karen som jeg antar er vant med å gå på muren sleit litt når han skulle ned akkurat denne veldig bratte delen.

Jeg hadde lest at det skulle være “for mange turister” ved Badaling, men det var slett ikke så ille nå i oktober, og desto lenger jeg gikk, desto færre ble det å se, noe som i grunn passet meg helt fint.

Nærmest veien var det en del turister, desto lenger jeg gikk desto færre ble det å se.

Her er utsikten mot det siste tårnet det var lov å gå til og et bilde derfra videre innover. Jeg fant en fin plass der inne hvor jeg spiste mat, og mens jeg satt der i rundt 45 minutter var det kun et dansk par og to briter som tok turen helt inn, resten syntes nok de hadde sett nok lenger nede.

Det vi ser her er siste del av muren som det var lov å gå på, "fjerde tårn".

Her har jeg gått så langt man hadde lov til og tar bilde videre innover.

På vei ned igjen fant jeg ut at jeg måtte forsøke å ta et blide av meg selv på muren – det viste seg at det ikke var bare enkelt å fokusere på rett ting, få et ok utsnitt *og* smile samtidig, men dette ble da ikke så aller verst.

Et bilde av undertegnede oppe på muren - måtte ha et bevis på at jeg ikke bare har kjøpt bildene på Internet :-)

Man ser en del morsomme skilt og andre greier her i landet, jeg har tatt bilde av noen og her er et par.

"Ja, vel, jeg får vel gjøre det da?"

Ikke vet jeg hva dette var, men de spillte i hvert fall Timbuktu for full musikk der.

Om noen lurer – det blir ikke noen fellestur til muren på meg i morgen : – )

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Den kinesiske mur ved Badaling

  1. Eline S. Vik says:

    Ser ut som en ordentlig flott tur Ole Bendik! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *