Den Forbudte by, Den himmelske freds plass og en kveldstur til Tianjin

Wow! I dag har jeg gått mange timer inne i Den forbudte by og måpet. Jeg visste at det skulle være mye flott å se der inne, men dette overgikk fantasien min. Forsøkte å ta en del bilder, men ingen bilder i hele verden kan fortelle hvor flott det var der inne, dette må oppleves!

Fra hotellet her jeg bor tar det omtrent fem minutter å rusle bort til den nordre inngangen hvor jeg betalte CNY 45 for en inngangsbillett og så var eventyret i gang. En ting er alle de fantastiske bygningene med alle utsmykningene, noe annet og kanskje mindre kjent er alle de små og litt større gjenstandene som står utstillt innenfor glass inne i de ulike delene av byen. Vaser, klokker, små og store kar, diverse skulpturer osv. osv – jeg tror ikke jeg fikk med meg alt, for det var utrolig mye å se på.

Under er noen bilder som viser bittelitt av det man kunne se der inne.

Et eksempel på hvor ekstremt detaljert ting er - dette er fra et tak!

Se på detaljene!

Den sørlige inngangen til Den forbudte by.

Etter å ha snriklet meg gjennom Den forbudte by fra nord til sør havnet jeg “automatisk” ved Den himmelske freds port og etterhvert Den himmelske freds plass – man føler seg, til tross for at man på ingen måte er alene, litt liten på en plass på 400 000 m² kan jeg si dere! Omtrent midt på plassen var det to enorme skjermer som viste reklame for Kina og Beijing, på sidene av plassen var det tilsvarende, men litt mindre, skjermer som viste opptak fra nasjonaldagen.

Tiananmen Gate til Den forbudte by, med bilde av Mao.

Noen flotte søyler som er satt opp inne på Den himmelske freds plass.

Denne skjermen hadde vært noe å ha på neste grillparty?

Etter denne overdosen med historie av både nyere og eldre type var jeg klar for litt mer action, og tok t-banen til Beijing South Station. Herfra visste jeg at det skulle gå et hurtigtog de 120 kilometeren til byen Tianjin hvor det blant annet ble spillt fotballkamper under Beijing OL. Siden prisen for togturen var CNY 58 per vei, og jeg ikke hadde noen andre planer for kvelden så tok jeg turen, og det anbefales virkelig (det også : – )

Jeg tror jeg satte ny fartsrekord på landjorda for min del med 328 km/t som det raskeste jeg så på displayet som tidvis viste hastighet (da lå dog kamera i sekken ..). Satser på at det blir drøyt 100 km/t til i Shanghai neste uke! (om noen skulle være veldig interesserte så var det toget som kalles CRH3 eller “Hexie” som gjorde jobben denne gangen)

"Hexie" som står på Beijing South Station, klar for å ta meg til Tianjin

Ny rekord for fart på landjorda for min del!

Innsiden på jernbanestasjonen i Tianjin minner om det man ellers ser på flyplasser?

Tianjin var også veldig flott i mørket!

Utrolig flott jernbanestasjon i Tianjin!

Utsikten fra jernbanestasjonen i Tianjin - dra hit også!

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *