Vandring i Beijings gater og en tur på akrobatshow

I dag var været fra morgenen av ganske stuslig, “bare” 10 grader og overskyet. Da passet det fint å gå seg en tur “rundt omkring” i byen, litt uten mål og mening – dvs. nesten, jeg skulle finne Chayong-teater og kjøpe en billett. Siden nærområdet til hotellet ikke er så spennende tok jeg buss litt vekk herfra og trasket litt rundt – billettkjøpet var kjapt gjort og jeg hadde bra med tid fram til showet startet klokka 1715.

Noe av det første jeg så var CCTV-tårnet, som det ikke var mulig å komme helt bort til, eller opp i, på grunn av en eller annen form for renovering, antageligvis etter brannen som var der i februar i år.

CCTV-tårnet sett fra nordvest

CCTV-tårnet sett fra sørøst - kult bygg!

Derfra gikk jeg videre ned mot Guomao og ned mot den lille elva/kanalen som finnes litt nordøst for hovedjernbanestasjonen. Nesten ingen folk å se i dette området, noe som antageligvis skyldes været – det blåste nemlig skikkelig, og allværsjakka med hette var god å ha. Under er det noen bilder som viser litt forskjeller som man ser tydelig i Beijing by – alle bildene er tatt innenfor en sirkel med kanskje 300m radius.

Dette var en ekte A8L W12 - har sett flere her.

Denne hadde ikke jeg kjørt langt med ...

Gammelt og nytt lever tett oppi hverandre også i Beijing.

Noen litt lange steinkast fra luksusen ved World Trade Center lekte to jenter i gata.

Nede ved elva var det, som så mange andre steder, hengt opp store og flotte bilder som viser Beijing by til alle som går forbi.

Slike bilder som viser Beijing er veldig vanlige å se.

Sykler er det, naturligvis haddde jeg nesten sagt, veldig mange av her i byen – jeg lar meg stadig imponere over hvor mye last de klarer å få med, og hvor sjelden de faktisk kolliderer til tross for at alle tilsynelatende mener de har forkjørsrett – av og til er det dog nødvendig med litt assistanse for å komme videre.

Imponerende hvor mye de klarer å laste på syklene sine!

Den lokale "Reodor Felgen" klar til å hjelpe.

Akrobat-showet var minst like spektakulært som reklamen fortalte og vel verdt CNY 200 som jeg betalte for min “VIP-billett”. Det eneste som var VIP var at setet mitt, som kanskje hundre andre, var merket VIP, tror jeg : – ) Under forestillingen var det ikke lov å ta bilder, så da forholdt jeg meg til det.

Fantastisk show - synd det ikke var lov å ta bilder under forestillingen

På vei tilbake til hotellet stakk jeg innom det jeg tror er den største data/foto-butikken i Beijing for å se litt. Prisene var det vanskelig å få ut av selgerene uten å virke veldig interessert, men jeg tror lite var særlig rimeligere enn i Norge. I denne butikken var det såvidt jeg kunne se kun orginalvarer, og første sted jeg har sett at man kan kjøpe DELL-hardware over disk.

I denne sjappa hadde de alt mulig av elektronikk.

Dårlig med priser på varene, de ville at man skulle prute ...

Nå er det vel på tide med litt middag – jeg må bare finne ut hvor …

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *