En tur i Yonghe-tempelet

Siste hele dag i Beijing, i hvert fall for ei lita uke, brukte jeg på en tur til Yonghe-tempelet. Dette tempelet, som ofte bare omtales som Lama-tempel, er et av de største lamaistiske templer utenfor Tibet og var vel verdt et besøk. T-banens linje 5 har et stopp like ved inngangen til tempelet, så det er veldig greit å komme seg dit. Jeg dro, nærmest som vanlig, med buss fra hotellet til Dongsi og deretter med t-bane – tok ikke mer enn et litt drøyt kvarter.

På utsiden av tempelområdet var det masse salg av røykelse, og det virket som om de aller fleste buddhistene som var der hadde kjøpt med seg en god haug med røkelse som de ofret til statuene inne i de ulike byggene samtidig som de ba til de samme statuene. Heller ikke her var det lov å ta bilder innendørs og det var det som inne i bygningene som virkelig var imponerende, også for en ikke-buddhist. Det var veldig mange statuer i ulike størrelser og fra ulike tidsepoker. Noen av de eldste miniatyrene i kobber var ekstremt detaljerte og bra laget til å være rundt 400 år gamle. Er du i Bejing, så ta turen til til Yonhge-tempelet!

Her er noen blider som viser litt av alt jeg så.

Inngangen til Yonghe-tempelet - inngangsbilleten var en mini-VCD!

Ei jente tenner røkelse i en av mange "ovner" laget for det.

Et bilde av et av tempelbyggene - som vanlig flotte byggverk.

En av flere Buddha-figurer i tempelet.

En kul fyr!

26 meter av ett tre.

Etter tempel-besøket så fant jeg ut at jeg skulle ta Batonglinjen som er en del av t-banene, men som ikke går under jorden, men oppe på bakken østover i Beijing. Det å ta denne helt ut til endestasjonen var en fin måte å se en del av Beijing som ikke inneholder særlig mange turistfeller, men som alikevel byr på sine ting. Jeg tok et par stopp på veien og fant et par sykler jeg måtte ta bilde av.

Denne var så tøff at jeg måtte ha et bilde av den!

Stort enklere får man vel ikke en moped?

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *