Bomtur og togtur fra Beijing til Shanghai

Etter en litt lat morgen med utsjekk fra hotellet hadde jeg en del tid før tog D301, som jeg skulle være med til Shanghai, gikk fra Beijing. Denne tida planla jeg å bruke på Kina sitt jernbanemuseum og området rundt 798 Art Zone. Da jeg kom fram til museet var det masse folk der, men det var stengt for oss normale – det virket som de hadde en eller annen feiring av noe slag, men jeg vet ikke. Det ble ikke noe togtitting på meg, i hvert fall.

Derimot så jeg Hunanite Art City på andre siden av sporet i “test loop”, en ganske stor sløyfe som er laget for testing av tog. Siden det var vesentlig lenger til 798 så tenkte jeg at da tar jeg heller turen til Hunanite. Det viste seg å være et dumt valg, for der hadde alt stengt den siste september og det enest jeg fikk med meg var litt utendørsgreier og masse folk som jobbet. Litt oppgitt over kunstnerene som ikke kunne satt opp en liten plakat om dette ved inngangen til industriområdet som blir gjort om til “kunstby” droppet jeg 798 også og dro heller til byen og suste litt rundt der. Beijing er en flott by om man bare vil gå litt rundt – masse å se overalt!

Jeg fant fram, men alt var jo stengt :(

Ut med fabrikk, inn med kunst!

Damen med båten stod ved veien inn

Nattoget fra Beijing til Shanghai levde heller ikke helt opp til håpet, men det var slett ikke verst og en grei måte å komme seg fra B til S på. Det som skuffet mest var at et tog som holder 200+ km/t kjører på skinner som er så uvjevne at man tidvis er like mye i lufta som nede på senga. I tillegg så var det merkelig dårlig lufting synes jeg. Egen TV-skjerm til hver seng, rent sengetøy, pute og dyne samt meget bra sanitæravdeling med flere vasker, “vestlige” toaletter med papir samt ekstrem punktlighet trakk bra opp dog.

Tilbake til Beijing så har jeg kjøpt dagtogbillett og skal skrive litt mer om hva jeg synes at fungerer best – det er tross alt snakk om 1463 km, så det er mulig det blir litt kjipt med bare et vanlig sete også, selv om det toget kjører (enda) fortere og dermed bare bruker 9 timer og 42 minutter på turen. Mye billigere er det i hvert fall, faktisk godt under halv pris av sovekupén.

Fine vogner og bra plass til fire personer.

Jeg ser da ganske fornøyd ut? :-)

More or less related posts:

This entry was posted in Photo, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *