Installere MoDaCo-rom på HTC Hero-mobiltelefon

For noen uker siden kjøpte jeg meg en HTC Hero-mobiltelefon, som kjører operativsystemet Android og baserer seg på en tilpasset Linux-kjerne.

Telefonen har stort sett fungert flott, ikke minst så er muligheten for å bruke Spotify på den utrolig kjekt, men hackeren i meg ville gjerne ha root-tilgang på telefonen, og gjerne noen oppgraderinger og forbedringer utover det HTC har gjort, og etter litt lesning fant jeg ut at det var MoDaCo-rom som var veien og gå.

Siden min telefon hadde rom-versjon 2.73.405.5, (den siste offisielle romen fra HTC i dag), da den ble levert meg fra Komplett så var ikke veien til MoDaCo like rett fram som mange av “bruksanvisningene” jeg fant ute på nettet tilsa, og derfor poster jeg dette her slik at kanskje andre kan finne det og dra nytte av det.

MERK: Om du er redd for å miste garantien på telefonen, redd for at den skal bli ei fin papirvekt eller ikke skjønner mer enn halvparten av det du alt nå har lest i denne artikkelen så vil jeg ikke anbefale at du forsøker – det kan nemlig gå galt …

Det er også slik at oppsett, instillinger og installerte programmer vil forsvinne når du bytter rom!

Som nevnt så er det ikke helt rett fram å bytte rom på telefoner av denne typen, da trikset med å bytte ut recovery-image med ADB og Fastboot ikke lenger er mulig siden HTC har lagt inn en sperre mot det.

Trikset da blir å bruke FlashRec som benytter seg av en kjent exploit i Linux-kjernen som HTC har med i 2.73.405.5-romen sin – stor takk til de som har kommet på denne metoden! (jeg antar at HTC vil tette dette hullet i neste offisielle release, men det vil jo tiden vise).

Det finnes sikkert mange måter å gjøre selve bytte av rom på, men her er metodene jeg brukte.

Nedlasting fra nett, kopiering til SD-kort

Du trenger tre filer fra nettet:

Last disse ned til datamaskinen din. APK-fila og romfila brukes som de er, mens recovery-image-fila må du pakke ut og plukke ut kun fila “cm-hero-recovery.img” som du finner i “Hero”-katalogen. Deretter kopier du disse tre filene (.apk, .zip og .img) til root-katalogen på SD-minnekortet du har i telefonen. Mange av guidene på nett sier at man må formatere SD-minnekortet, men det er ikke nødvendig.

Det som derimot er nødvendig er et program som kan installere APK-filer fra minnekortet, og slike programmer finnes det flere av på Android Market – jeg installerte AppsInstaller og med AppsInstaller installerte jeg Flashrec på telefonen.

Flashing av recovery-image
Flashrec har mest lyst til å hente ned et passende recovery-image fra nett, men du vil bruke det du alt har lastet ned fra nett og lagt på SD-minnekortet. Start opp det nyinstallerte Flashrec-programmet og trykk først “Backup Recovery Image”, på den måten kan du gå tilbake til HTC sin versjon siden. Deretter skriver du inn “/sdcard/cm-hero-recovery.img” i tekstboksen og trykker “Flash Custom RecoveryImage”. Flashrec har en knapp for å boote telefonen direkte til recovery-mode, men den fikk ikke jeg til å fungere, så bare slå av telefonen helt (shutdown).

Boote opp i recovery-mode
Med telefonen avslått holder du inne “home”-knappen mens du skrur telefonen på, etter litt tid vil du ende opp i recovery-mode, hvor du kan gjøre resten av det du ønker!

TA BACKUP AV ORGINAL ROM!
Velg “Nandroid v2.2 backup” (dette tar litt tid)

Gjennopprett fabriksinstillinger
Velg “Wipe data/factory reset”

Installer MoDaCo-rom
Velg “Apply sdcard:choose zip”
Velg zip-fila du har kopiert til SD-minnekortet og installer (dette tar litt mye tid)
Hent en kopp kaffe

Reboot
Nå rom-en er ferdig installert velger du “Reboot system now”

Kryss fingre
Vent på at telefonen skal boote den nye fine MoDaCo-romen. (dette tar litt tid)

Så enkelt, og alikevel så vanskelig!

Les mer hos MoDaCo og send en stor takk til de som har gjort dette mulig!

Til slutt litt gøy:
[bash]
olekvi@x61:~$ ssh -p 2222 root@hero
root@hero’s password:
# uname -a
Linux localhost 2.6.27-mck-teknologist-1.8 #21 PREEMPT Tue Nov 3 16:01:55 CET 2009 armv6l GNU/Linux

# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
tmpfs 96.0M 0 96.0M 0% /dev
tmpfs 4.0M 0 4.0M 0% /sqlite_stmt_journals
/dev/block/mtdblock3 170.0M 136.7M 33.3M 80% /system
/dev/block/mtdblock5 165.8M 65.6M 100.2M 40% /data
/dev/block/mtdblock4 130.0M 1.4M 128.6M 1% /cache
/dev/block//vold/179:1
14.9G 4.4G 10.5G 30% /sdcard

# free
total used free shared buffers
Mem: 196512 193716 2796 0 9412
Swap: 81912 0 81912
Total: 278424 193716 84708

# cat /proc/cpuinfo | head -3
Processor : ARMv6-compatible processor rev 2 (v6l)
BogoMIPS : 245.78
Features : swp half thumb fastmult edsp java
[/bash]

More or less related posts:

This entry was posted in Hacking and tagged , , . Bookmark the permalink.

26 Responses to Installere MoDaCo-rom på HTC Hero-mobiltelefon

 1. Aril says:

  Flott at du tok deg tid til å lage en guide på norsk!

  Jeg har nettopp bestilt meg et nytt minnekort til min Hero, vet du om jeg må forberede kortet på noen måte før jeg legger de 3 nedlastede filene i rota?

 2. olekvi says:

  Det må formatteres (med mindre det er gjort når du får kortet).

  Dette kan du gjøre fra Hero-en:

  Menu | Settings | SD Card & phone storage | Format SD Card

  Om kortet er montert så må du evt. velge Unmount SD card før du får formatert, men da burde det ikke være nødvendig å formatere. Jeg synes å huske at telefonen spurte meg om jeg ville formatere mitt SD-kort når jeg satte det inn første gang, forøvrig.

  Lykke til!

 3. Aril says:

  Ok, takk for svar :)

 4. Aril says:

  Noen formeninger om man bør dele opp SD kortet i partisjoner før man går i gang med root?

 5. olekvi says:

  Jeg så ikke noe poeng i det, og har bare en stor partisjon, noe som fungerer fint.

  Post gjerne resultatene dine, og om det evt. er noe mer / annet du måtte gjøre!

 6. Packman says:

  Tusen takk for at du lagde denne guiden!

  Jeg gjorde akkurat et vellykket forsøk 😀

  Uten denne guiden hadde jeg ikke klart det!

  Kan anbefale andre å prøve dette, jeg brukte den nyeste versionen av flashrec.

 7. Svirre says:

  Strålende Ole Bendik! Har puslet med tanken på å gjøre dette siden jeg fikk min telefon i september..og nå er det gjort..var skikkelig nervøs for at hele dritten blei ødelagt, men nå er modaco 3.1 på plass og alt fungerer mye bedre enn med htc sin orginalrom..

 8. PTM says:

  Tester dette nå, men ser at du har skrevet “Flash Custom RecoveryImage”, men knappen heter nok bare “Flash RecoveryImage” :-)

  Ellers, tusen takk for fin guide!

 9. olekvi says:

  PTM: OK, da har du kanskje brukt en annen versjon, hvor de har endret dette? :-)

 10. ptm says:

  Hm.. fulgte linkene, men nå står det Modaco custom ROM 2.9. Skulle det ikke være 3.1?

 11. Svein says:

  Heisann!
  Jeg har kommet til første steg hvor jeg skal starte telefonen i recovery mode, det eneste som skjer er at jeg får op en trenant med et utropstegn inni og en telefon ved sidan av… Hva betyr det???

 12. Svein says:

  Hmmmm… Fikk ikke opp noe valg om Nandroid backup.
  Har jeg gjort noe feil?

 13. Svein says:

  ENDELIG!!
  Plutselig funka det… Uten at jeg gjorde noe extra…

 14. PTM says:

  Må nesten spørre igjen. Mistenker at jeg har fått feil versjon. Kan noen bekrefte?
  Under “Innstillinger->Om Telefonen” står det nå følgende hos meg:
  Firmware-Versjon 1.5
  Versjon av radio…: 63.18.55.06EU_6.35.06.18
  Kjerneversjon: 2.6.27-mck-teknologist-1.8
  Byggenummer: MoDaCo Custom Rom 2.9 Core, SSH…
  Programvareversjon: 1.0.0.A6288

 15. PTM says:

  Det gikk smertefritt. Nå sier den v 3.1.

 16. olekvi says:

  Det har vel kommet ny(e) ROM(er) siden jeg skrv dette, så alt stemmer neppe lenger.

  Modaco driver vel og lager et system slik at man kan velge hva man vil ha med i ROM-filene, også genererer de opp :-)

 17. Erik says:

  Aaaaah, så deilig. Har nå knotet rundt på nettet siden kl 09 (riktignok er jeg på jobb, så litt jobbing har det jo også vært innimellom), men ikke fått til rooting slik jeg ønsket det. Ved et lykketreff kom jeg over din forklaring, og nå er installasjonen av MoDaCo allerede halvveis (-der- var det ferdig!).

  Ville bare si takk så mye for enkel, oversiktlig og bra guide.

  Ønsker deg en gooood dag videre :)

 18. olekvi says:

  Godt å se at noen kan finne noe nyttig her.
  Tror jeg skal oppdatere min telefon igjen jeg også. Fungerer v3.1 fint?

 19. Erik says:

  3.1 funker knallbra, men nå har jeg kun original ROM’en å sammenligne med da. Blir spennende å se hvordan android 2.0 kommer til å utarte seg også, det skal vel bli releaset i midten av februar om jeg har forstått riktig.

 20. Trond says:

  Herlig guide! Den hjalp meg godt da jeg flashet min første custom ROM. Vil forøvrig anbefale alle å teste VillainROM, basert på en lekasje av oppdateringen til HTC Droid Eris. Den kjører 2.1, og er overraskende nok både ekstremt rask og stabil! Har ikke opplevd en eneste FC på tre dager!

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=622468

 21. olekvi says:

  Trond: takk for tips, 2.1 booter på min telefon nå, så jeg håper du fortsatt er like happy? :)

 22. Ole says:

  Hei takk for en flott guide for flashing av telefonen.

  Trond, Ole Kvi Hvordan fungerer den VillainROM’en?
  Jeg ser at han nevner at han bruker Legend nå som base. Betyr det at han ikke utvikler noe mer eller bare at han bruker en annen kjerne?

 23. olekvi says:

  Jeg har ikke satt meg veldig inn i hva som er basen for VillainROM-en, men har kjørt den ei drøy ukes tid nå.

  Alt i alt fungerer det bra, men det er noen issues:

  – batteriet brukes opp kjappere enn før
  – av og til henger telefonen i et sekund når man f.eks skal ringe (virker til å være CPU-bound)
  – Spotify hakker en del når den går i bakgrunden, f.eks om man beveger seg et sted uten GSM-dekning (synes også dette virker å være CPU-bound, i forbindelse med å dytte prosesser i bakgrunnen)

  Dette er dog ikke mer irriterende enn at jeg fortsatt kjører 2.1 .. :-)

 24. Harald says:

  Ole: Han har byttet base fra Droid Eris til Legend, og bygger videre på Legend-ROMen i en annen tråd, for at de ikke skal forveksles.
  Her er den nye ROMen basert på Legend:
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649155

  En annen ROM jeg vil anbefale, som virker relativt stabil, men uten Sense (aHero):
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=638584

 25. Pingback: HTC Hero + SenseHero 2.2 ROM « Christian Gunstad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *